Ontspannende slangenmassage?

Niet voor gevoelige kijkers. En ook niet voor al te gevoelige huidtypes, vrees ik.

Massages zijn van alle tijden en continenten, maar in de Filippijnse Cebu City Zoo kan je er één beleven die op z’n minst een selfie waard is, waarmee je vriend en vijand letterlijk de stuipen op het lijf jaagt.

De zoo-oppassers verwennen je er met een doorgedreven en vooral glibberige massage. Dit doen ze dan wel zélf niet, maar laten deze vakkundige opdracht over aan een aantal… pythons! De slangen kneden je spiermassa als geen ander over de volle lengte van je lijf en leggen hun volle gewicht in de schaal. En dat is niet min, want er zijn gemiddeld 4 mensen nodig om één van de pythons naar jouw ‘pijnbank’ te dragen.

[related-posts]

Naar verluidt heeft het gekronkel van de slangen een therapeutisch en kalmerend effect op je algemeen ‘goed voelen’ en dit werkt ook omgekeerd zo: de pythons voelen zich duidelijk behaaglijk op en om je lichaam, zolang je niet roept en je geen adem uitblaast op hun slangenlijf.

Slangen zijn alleen agressief als ze aangevallen worden of wanneer ze al enkele dagen niets te eten hebben gehad. Daarom krijgen de pythons in de Filippijnse Cebu City Zoo een flink aantal kippen voorgeschoteld voor ze aan een massagebeurt beginnen. Kippen in zijn geheel, wel te verstaan!

In het lijstje van dieren, waarvoor mensen het meest schrik hebben, staan slangen in de top 5. Mensen die ooit een slangenmassage hebben ervaren, beweren echter dat ze tegelijk van zovele andere angsten af waren.

Misschien toch geen slecht idee om, voor je naar de Filippijnen vertrekt, eerst thuis eens te oefenen met een paar kilootjes palingen?…

Video slangenmassage: