Obama in bizarre comedysketch

De president treedt op in “Between Two Ferns”

obama2

President Barack Obama nam een risico door deel te nemen aan de bizarre comedyshow Between Two Ferns van komiek Zach Galifianakis. Het programma doet zich voor als een droge talkshow, maar het is eigenlijk een absurde sketch vol ongemakkelijke stiltes en rare opmerkingen. Het is niet nieuw voor Between Two Ferns om bekende personen als gast te laten optreden, maar de president van de Verenigde Staten? Dat is toch bijzonder.

Voor Obama zou dit optreden wel eens belangrijker kunnen zijn dan het lijkt. Zijn doel is om zo veel mogelijk jonge mensen te lokken naar de website healthcare.gov. Vóór 31 maart hoopt hij zo veel mogelijk inschrijvingen verzameld te hebben voor de ziekteverzekering van de overheid. Tot nu toe is het heel moeilijk geweest om het jongere publiek te bereiken. Als Obama er niet in slaagt om genoeg genodigden te vinden, zal “Obamacare” als een mislukking worden bestempeld.

De reacties op Obama’s optreden waren tot nu toe wel positief. Hij sloeg erin om humoristisch uit de hoek te komen zonder als president uit zijn rol te vallen.

Bekijk het filmpje en oordeel zelf!