Noorwegen wil Finland een bijzonder cadeau geven

Echt waar.

Finland is een relatief vlak land, zeker in vergelijking met buurland Noorwegen. Omdat het land zo’n gebrek heeft aan pieken zijn ze in Noorwegen een petitie gestart om de grens een beetje te verleggen. Met een aanpassing van slechts 200 naar het noorden en 150 meter naar het westen zou de top van de berg Halti in Finland belanden. En zo zou Halti meteen ook het hoogste punt van Finland worden met maar liefst 1300 meter.

De bedenker van het voorstel is Bjorn Geirr Harsson. “Het leek me een erg toepasselijk geschenk voor de 100-jarige onafhankelijk van Finland” aldus de Noor. “Bovendien denk ik ook dat ze het erg zouden appreciëren.”

Halti_piek


Het voorstel is niet zo bijzonder gek. In oppervlakte zou er voor beide landen nauwelijks iets veranderen. En zo zou het hoogste punt van Finland effectief een bergtop zijn, en niet de zijkant van een berg. En zo wint het idee aan veel populariteit op sociale media

Ondertussen is ook de geografische afdeling van Noorwegen op de hoogte. Daar vinden ze het alvast een heel goed voorstel en bekijken ze wat er mogelijk is.

Wordt vervolgd?