Deze nonnen vinden hun zaligheid niet in God, maar in deze drugs!

Kan jij het geloven? Zij doen dat wel.

De Sisters of the Valley is een medisch cannabis bedrijf onder leiding van Christine Meeusen en Darcy Johnson in Californië’s centrale vallei. Hun missie is om het negatieve stigma rond wiet te wissen en hun parten te spelen in het verminderen van het menselijk lijden, of toch zoverre ze dat kunnen. Hoewel de zusters non-achtige gewaden dragen maken ze geen deel uit van een religieuze organisatie. Ze doen dit louter als een teken van respect en toewijding aan de plant.

Wiet is in België legaal tot op een zeker punt, maar krijgt nog steeds een zeer slechte reputatie vanwege verouderde regels rond het gebruik van de plant. Net zoals alcohol in het verleden verboden werd vanwege het effect op het menselijk brein, krijgt wiet nog steeds een slechte naam. Dit is vreemd sinds er tal van studies zijn die bewijzen dat wiet ook helende krachten heeft en positieve effecten kent op heel wat van de gebruikers. Minder stress of last van migraine, een klare kijk op organisatorische taken, een pijnstillende werking, … Zowat allemaal tegenovergestelde effecten van wat alcohol met je doet. Ook zijn er heel wat cijfers die indiceren dat het legaliseren van wiet zowel een grote opbrengst kan vormen voor de maatschappij als criminele activiteit doet dalen.

Daarom is het geen verrassing dat deze dames hun tijd en energie steken in het produceren en verdelen van cannabis-producten daar waar het al wel legaal is. Een goed initiatief dat zeker in de spotlight mag komen dus. Wanneer België mee op de boot springt als het aankomt op het legaliseren van wiet, is nog een vraagstuk. Maar velen zijn er zeker van dat dit een kwestie van tijd is.

Video “Wiet-nonnen”