Nieuwe zonnecrème slikken als hoestsiroop

1 theelepel is goed voor 4 uur bescherming tegen UV-stralen.

Je insmeren met zonnecrème is voor de meeste zonnekloppers een onprettige klus en al zeker als je niet in gezelschap bent. Begin maar eens om zelf te proberen je rug in te wrijven… Vanaf volgende zomer zou dit een zorg minder kunnen zijn, want een Amerikaans cosmeticabedrijf komt op de proppen met een drankje dat overeen zou komen met een beschermingsfactor 30.

Volgens dokter Ben Johnson van het bedrijf Osmosis Skincare wordt dankzij het drankje ‘Harmonised H20 UV Protection’ liefst 97% van alle UV-stralen geblokkeerd. Het is voldoende om een uur voor het zonnebaden een theelepel van het goedje te drinken en dat elke 4 uur daarna te herhalen.

[related-posts]

Zonnecrème vloeibaar 2

Bij inname zouden de molecules van het drankje op de huid een film leggen die schadelijke UV-stralen zou opvangen. Zo voorkom je dat je huid verbrandt en dat het zijn natuurlijke tint bewaart. Het bedrijf zou ook een variant op de markt brengen dat niet alleen je huid beschermt, maar ze ook doet bruinen.

We moeten hier wel in de voorwaardelijke zin spreken, want hoewel je de producten al terugvindt op internet en ze er zelfs te koop worden aangeboden, wijzen Vlaamse dermatologen erop dat zij geen weet hebben van de bestanddelen of de efficiënte werking van het drankje. Voor zo ver hen bekend, werd het middel ook nog niet vrijgegeven. Wat betekent dat er nog geen officieel rapport is over de tests die noodzakelijk zijn om een product op de markt te brengen.

Kortom, hou het deze zomer toch maar beter bij de traditionele beschermende crèmes!