Nieuw energiedrankje: Bloed!

China volledig in de ban van tv-serie ‘The Vampire Diaries’.

Nog altijd is ‘Red Bull’ in onze contreien hét energiedrankje bij uitstek en is onder jongeren immens populair. In China is een andere rage aan de gang: ‘B-type blood energy potoin’ gaat er als drinkwater van de hand, al is het verpakt in heuse… bloedzakjes! En de inhoud lijkt ook sprekend op echt bloed.

Sinds oktober 2013 wordt in China de Amerikaanse tv-serie ‘The Vampire Diaries’ uitgezonden en zowat de helft van het continent is er ronduit weg van. In die mate, dat er tientallen handelaars en fabrikanten er munt uit weten te slaan. ‘Vampierrestaurants’ en -bars steken bij bosjes de kop op in China en fake vampiertanden staan op het verlanglijstje van elke tiener.

[related-posts]

Energiedrankje 2

In de bewuste tv-serie is te zien hoe één bloedzakje een volledige maaltijd vervangt. En dit bracht een pientere zakenman -te vergelijken met onze Marc Coucke- op het idee om een energiedrankje te verpakken in een bloedzakje. Je moet eraan sabbelen, wil je het vocht in je strot krijgen. Hij verspreidde het drankje onder het motto ‘Het eerste drankje ter wereld dat bloed vervangt!’

Raar maar waar, de verbruikers vallen niet zozeer voor de smaak dan wel voor de verpakking. De inhoud blijkt wel degelijk energierijk, maar bestaat vooral uit fruit en heeft niets gemeen met de smaak van echt bloed.

Een kleine minderheid schuwde de aanblik van de kleur, dus bracht de Chinese Marc Coucke onlangs nieuwe bloedzakjes op de markt in de kleuren blauw, geel en oranje. En ja, ook dié gaan goed van de hand!