Kan jij deze muziekloze muziekvideo helemaal uitzien zonder ineen te krimpen?

Dat David Bowie en Mick Jagger rare snuiters zijn, blijkt hier meer dan ooit!

Muziekvideo’s zijn voor een zeer lange periode de reclame bij uitstek geweest voor muzikanten om hun nieuwste platen te promoten. Niet enkel kan je de nieuwste muziek beluisteren, er komen ook heel wat flitsende beelden aan te pas en vaak zal de artiest in kwestie zich al dansende doorheen allerhande situaties bewegen in de meest uiteenlopende outfits. Dit geeft muziekfans dus niet enkel een idee van wat ze graag horen, maar ook hoe ze zich willen kleden om een bepaalde stijl of ideologie uit te beelden.

Bekende video’s van Michael Jackson, Beastie Boys, Weezer, Soundgarden, etc. palmden doorheen de jaren ’80 en ’90 onze tv-schermen in en inspireren zelfs de dag van vandaag nog heel wat artiesten. Maar niet alle video’s waren glitter en glamour. Ook rock legendes hadden hun eigen grungy versie van dergelijke filmpjes die vooral in de pop-wereld enorm gefinancierd werden. Op een budget gingen ze dus ook hun eigen toer op en creëerden ze een duistere versie van de populaire marketingtechniek. David Bowie en Mick Jagger mogen misschien wel grote namen zijn, maar hoorden hier ook bij.

Zowat de meest bizarre video die ooit uitkwam staat dan ook op hun naam. Op het nummer ‘Dancing In The Street’ gingen ze wel degenlijk al dansend door enkele verlaten straten en kraakpanden. Bizarre dansmoves, rare blikken en uitgesproken kledij: het kwam er allemaal aan te pas. Al een geluk werden de bizarre beelden ondersteund door hun muzikale input. Maar wat als je dit weglaat? Het resultaat is de onderstaande video waarin de muziek vervangen werd omgevingsgeluid. Kan jij het helemaal uitkijken zonder jezelf raar te voelen?