Mensen in Thailand spenderen fortuinen aan levensechte poppen

De reden waarom is best griezelig…

In Thailand is het een trend om met levensechte poppen rond te lopen. Veel Thai beschouwen de ‘Look Thep Dolls’ als hun eigen kinderen. Ze krijgen dure kleren, een echte maaltijd op restaurant en hun “ouders” betalen zelfs een extra plek op het vliegtuig zodat de pop niet in het bagagerek hoeft. Goedkoop is dat niet. Zeker als je weet dat de pop zelf al zo’n 2500 euro kost.
Waarom doen ze dat dan? De Thai geloven dat er een echte kinderziel in de pop vastzit. Als zij die geest gelukkig houden, krijgen ze er welvaart en geluk voor in de plaats.


De poppen bestaan al een tijd, maar ze werden pas echt een trend nadat de plaatselijke celebrity DJ Bookko beweerde dat hij zijn carrièregeluk te danken had aan zijn “zoon” Wansai.

betoverde pop Bookko


De maakster van de bovennatuurlijke poppen wordt Mama Ning genoemd. Zij denkt dat zij de lichamelijke reïncarnatie is van de Hindoeïstische vruchtbaarheidsgodin Parvati. Daardoor heeft ze de goddelijke kracht om de poppen te bezielen. Pure voodoo, als je het mij vraagt, en best eng.

Klik door naar de volgende pagina om een rondleiding te krijgen in Mama Nings huis vol betoverde poppen.
(lees verder op de volgende pagina)