‘Meneer Alleseter’ at alles, zelfs een vliegtuig

Smakelijk?

Michel Lotito, een Fransman uit Grenoble, stond bekend als ‘Monsieur Mangetout,’ oftewel ‘Meneer Alleseter.’ En dat is zo voor een reden. Hij kon namelijk dingen verteren die normale mensen nooit zouden kunnen opeten; hiervan maakte hij dan ook zijn beroep. Opmerkelijk, maar Michel genoot ook echt meer van het eten van rubber, metaal en glas dan bijvoorbeeld van het eten van bananen of eieren (hier kon hij niet goed tegen).

Wanneer hij een optreden gaf, verorberde hij tot wel 1 kilogram materiaal per keer! Hij werd er naar eigen zeggen nooit ziek van, ook al at hij dingen die normaal gezien giftig zijn voor mensen. Hij zou een erg dikke maagwand gehad hebben en dronk minerale olie (een destillaat van petroleum) en veel water voor en tijdens het eten om alles vlot te kunnen doorslikken. Michel veroverde ook een plaatsje in het Guinness Book of World Records voor het vreemdste dieet, maar dat zal je niet verbazen.

Op de volgende pagina vind je een lijstje terug met een aantal dingen die ‘Meneer Alleseter’ gegeten heeft, en een kort filmpje waarin hij zelf aan het woord is! Hieronder alvast een voorbeeld (het kostte hem twee jaar om dit op te eten):

Een Cessna 150, een van de maaltijden van Michel Lotito
Een Cessna 150, een van de maaltijden van Michel Lotito


(lees verder op de volgende pagina)