Girls VS food: de nieuwste eetchallenge op YouTube is niet voor doetjes

10 000 calorieën.

Een cheatday is een dag waarop je alles mag eten wat je wil eten. Het is een manier voor zij die op hun voeding letten om zich een keer in de zoveel tijd te laten gaan. Sommigen maken van zo’n cheatday een uitdaging. Ze kunnen het niet laten om zelfs op hun cheatday calorieën te tellen, maar dan met de omgekeerde bedoeling. Ze willen niet zo weinig mogelijk, maar net zoveel mogelijk calorieën binnenkrijgen.
Daarom dagen de fitnessfreaks van YouTube elkaar uit om op één dag 10 000 calorieën te eten. Dat is een pak meer dan 2000 calorieën, wat de normale portie is voor vrouwen of 2500, de normale portie voor mannen. Aan de uitdaging zijn een paar regels verbonden. Het is niet toegestaan om de calorieën te drinken. Alcohol en frisdrank zijn dus verboden, tenzij het over lichtproducten gaat. Ook overgeven mag niet.
Simpel, denk je? Schijn bedriegt. Je moet al een heleboel hamburgers van de McDonald’s of diepvriespizza’s eten om aan zo’n groot aantal te komen. Voor mannen is het al een uitdaging en voor vrouwen is het nog moeilijker.  Zeker als je een kleine en fijne vrouw bent die normaal gezien overleeft op slaatjes, avocado en quinoa. Dat is exact de reden waarom de uitdagingen ‘Girl VS food’ zo indrukwekkend zijn om naar de kijken. Al deze meisjes gaan na hun eetdag, heel hard mogen werken in de gym om de extra calorieën weg te krijgen.
[related-posts]

Video “Girl VS food 1”:

Video “Girl VS food 2”:


Video “Girl VS food 3”:


Video “Girl VS food 4”: