Excentrieke Italiaan haalt met zijn Ferrari de vaartuigen in

In Venetië varen niet alleen gondels.

Dit is wel een bijzonder bizar gezicht. Wanneer Livio De Marchi zich naar zijn atelier begeeft, heeft hij altijd heel veel bekijks. Met zijn opvallende Ferrari F50 rijdt hij immers niet door de binnenstad maar… vaart hij!

Venetië is één van de steden in Italië waar auto’s niet toegelaten zijn. Dus bedacht de excentrieke Italiaan een middel om dit verbod handig te omzeilen. Venetië -ook wel ‘de stad van het water’ genoemd- telt vele rivieren en de talloze vaartuigen leiden je naar alle uitvalswegen. ‘Dan bouw ik zelf een autoboot!’, moet Livio gedacht hebben en na 5 maanden knutselen, timmeren en puzzelen creëerde de man zijn favoriete wagen, al kwam daar nauwelijks metaal aan te pas. De wagen is immers gebouwd uit een groot blok… dennenhout!

[related-posts]

De wagen weegt 910 kilogram en wordt aangedreven door een Yamaha bootmotor. Livio De Marchi is niet aan zijn proefstuk toe. De beeldhouwer construeerde al een Mercedes, een VW kever en een Jaguar uit hout. Het zijn heuse museumstukken. En speciaal voor het huwelijk van zijn dochter vervaardigde hij een drijvende trouwkoets.

Video “Ferrari in Venetië”: