Draag eens een Poetin-bikini

Adoratie voor ‘de Napoleon van het Kremlin’ gaat ver!

Al wie een beetje beroemd is, heeft een schare fervente fans achter zich staan. Hoewel hier onder de bevolking een zekere afkeer voor het Russische staatshoofd leeft, neemt de adoratie voor Vladimir Poetin in eigen land ongeziene vormen aan. Zelf heb ik als kind tijdens een carnavalsfeest wel eens een masker van John F. Kennedy gedragen en oogstte er veel succes mee. Ik vrees dat ik met een Poetin-masker minder bijval zou oogsten.

En toch kan je hier via verschillende sites een masker van de president van de Russische Federatie bestellen. Sterker nog, volgens de populaire site vegaoo.nl -die hoofdzakelijk carnavalsartikelen, pruiken en verkleedkostuums levert- is momenteel de voorraad uitgeput!

[related-posts]

Fanatieke Russen kunnen zich tegenwoordig een heel arsenaal van Poetin-accessoires aanschaffen: bedrukte petjes, sjaals, kousen, t-shirts, posters, mobieltjes, schoolkaften en -tassen, noem maar op. Geloof het of niet, je kan zelfs een boxershort en… een bikini kopen met de beeltenis van de president! Vele Russische volgelingen vinden hun ‘idool’ immers een sekssymbool. Vladimir Poetin (62) gaat voor zijn leeftijd door als een mooie man en zijn afgetrainde lijf mag best gezien worden.

poetinbikinis2

In Oekraïne is men in veel mindere mate Poetin-gezind. Onlangs werd een nieuwe ster naar Poetin genoemd -‘Putin-Huilo!’- en die werd door de astronomenliga ook officieel erkend. Tof dat één van de hemellichamen naar jou wordt genoemd, maar of de president daarmee zelf gelukkig is, valt zeer te betwijfelen. Vrij vertaald betekent ‘Putin-Huilo!’ immers zoveel als ‘Poetin is een eikel!’. Die slogan werd in Oekraïne ook afgedrukt op t-shirts, die naar verluidt als zoete broodjes van de hand gaan.

[related-posts]

En dit is wel helemáál te gek: er is een website waarop je de Russische president als een poppetje kunt aankleden met tal van kinky kledingstukken en dito accessoires. Om je eigen creatie vervolgens naar het Kremlin te mailen. Er zijn al bijna 35.000 Poetins gecreëerd en daar kunnen er dus nog veel meer bij komen. Hier is de site: Putingaydressup.com, dus doe je best! Let wel, dit is niet voor kinderen bedoeld, maar eerder voor een gay publiek. Noot: Zet het geluid van je computer/laptop/tablet/smartphone aan. Je krijgt er namelijk een prachtig liedje bij cadeau. Verschillende homobewegingen willen met dit en andere spotartikelen hun misnoegen uiten over Poetins’ homofoob gedrag en beleid.

Staatsleiders hebben overal ter wereld hun pro’s en contra’s. En hoe zit het dan in eigen land? De fans van Filip en Mathilde zullen het voorlopig moeten stellen met een fraaie blikken koekendoos!…