De nieuwe “gatget”: de belfie-stick!

Maak ook eens een foto van je billen!

Het aantal selfies dat vorig jaar de wereld rondging zal het miljard ruim overschrijden, vermoed ik. Maar er is alweer een nieuwe rage aan de gang in Amerika: de belfie. En dit is niet meer of niet minder dan een selfie van je eigen achterkant! De ‘b’ staat voor ‘behind’.

Iedereen kan wel jouw kontje zien, maar hoe dikwijls kan jij het zelf bewonderen? Je moet je al in verschillende bochten wringen, wil je het kunnen bekijken, laat staan er een kiekje van nemen. Tenzij er een ingewikkelde spiegelconstructie aan te pas komt. Gedaan met alle geklungel, voortaan is dit perfect mogelijk dankzij de belfie-stick.

belfiestick1

[related-posts]

De stick is een metalen plooibare ‘stok’, waaraan je je gsm of smartphone kan monteren en die kan richten op je onderstel. Met de drukknop onderaan de stok -die je in je hand houdt- kan je de ideale en makkelijke fotoshoot realiseren.

Het Amerikaanse bedrijf On.com kwam met dit bizarre attribuut op de proppen en intussen gaan de belfie-sticks met duizenden de deur uit en spreekt men al van een belfie-hype onder het motto ‘Deel een verrassend kiekje van je kontje met je vrienden!’. De chef van On.com, Kevin Deegan, vertelde aan de Daily Mail hoe hij op het idee kwam:

[related-posts]

“We zagen dat er veel foto’s van konten verschenen die mensen zelf hadden gemaakt en hoe dit stuk voor stuk fotografische miskleunen waren. Het was voor ons een natuurlijke zet om het idee te ontwikkelen om deze mensen een handje te helpen. En ziedaar: de belfie-stick en de belfie zijn nu een feit.”.

De gadget -of moeten we schrijven ‘gatget’?- is binnenkort ook op de Europese markt te koop en zal ongeveer 50 euro kosten.

Video belfie-stick: