Deze chip is zo pikant dat er maar één exemplaar in een verpakking zit



Niet voor softies.

Er zijn twee soorten mensen in de wereld. Ofwel staat je mond in brand bij het kleinste pepertje dat je in je eten vindt ofwel haal je de hete saus al boven nog voordat je geproefd hebt. Als je bij de eerste groep hoort, eet je deze chip beter niet. Hoor je bij de tweede groep? Dan nog eet je de chip best niet.
Deze zeer zeer zéér kruidige creatie heet ‘the Caroline Reaper Madness’ en wordt gemaakt door het voedingsbedrijf Paqui. De basis van de kruiding is de Carolina Reaper peper, die in The Guinness Book of Records vermeld staat omdat het de heetste peper ter wereld is. Elke chip wordt apart verkocht en zit in een doodskist omdat het eten ervan zo catastrofaal is.

Jeff Day, brand manager van Paqui heeft gelukkig enkele tips om de chip wat gemakkelijker binnen te krijgen. “Paar hem met roomijs, melk, yoghurt of honing om je mond te blussen. Niet enkel zuivel, maar ook eten met veel koolhydraten zal helpen. Enkel water moet je vermijden. Anders zal het pikante kruid sneller in je mond verspreiden en wordt heel de ervaring nog dodelijker.”

Bekijk de video’s op de volgende pagina om gewone mensen dit gevaar te zien proeven.

(lees verder op de volgende pagina)

GEEN REACTIES