Chinese imker breekt bizar wereldrecord

Circa 1 miljoen bijen maakten van de man een monster.

Tijdens het afgelopen weekend slaagde een 55-jarige Chinese imker erin om zijn naam, Gao Bingguo, in het fameuze Guinness Book of Records te laten optekenen. En hoe! Van kop tot teen mochten meer dan 1 miljoen bijen op zijn lichaam hun gangen gaan. Tijdens zijn recordpoging droeg de moedige Gao enkel een onderbroek en werd hij meer dan 2.000 keer gestoken!

De man liet eerst een dozijn bijenkoninginnen op zijn lichaam los om zo de andere bijen aan te trekken. Daarnaast kreeg hij de hulp van een twintigtal imkers die vanuit het hele land kwamen aanrukken met 1 à 2 bezette bijenkorven. In totaal kroop er bijna 110 kilogram aan bijen over zijn lichaam! Mensen in zijn directe omgeving stonden klaar met flessen lavendelolie, hèt middel dat bijensteken bestrijdt.

Na 3 uur was zijn hele lijf bedekt met bijen en stond Gao vanuit zijn zithouding op als een weerzinwekkend monster. Bingguo rookte al die tijd de ene sigaret na de andere om te voorkomen dat de bijen ook in zijn mond vlogen.

[related-posts]

In juni vorig jaar liet Bingguo 326.000 bijen over zich heen kruipen. Dat record werd een paar weken later verbroken door een andere bijenfanaat en landgenoot die 83,5 kilogram aan bijen over zich heen vrijspel gaf. Gao Bingguo heeft nu opnieuw zijn plaatsje in het Guinness Book of Records heroverd. Of de man het vandaag goed stelt is niet bekend. Bijensteken kunnen je lichaamstemperatuur immers onrustwekkend de hoogte injagen.

Video over record bijensteken: