CEO kreeg waanzinnig cadeau van werknemers nadat hij hun jaarlijks loon drastisch verhoogde

Als je goed bent voor anderen, zullen anderen ook goed zijn voor jou!

Gravity Payments is een Amerikaans bedrijf dat ervoor zorgt dat kleine handelaars niet te veel betalen wanneer ze samenwerken met credit card firma’s. Het bedrijf staat onder leiding van Dan Price, een jonge entrepreneur, die op zijn 19de Gravity Payments begon vanuit zijn studentenkamer. Zijn motivatie? Hij kon het niet aanzien hoe zovelen jonge en hardwerkende zelfstandigen afgezet werden door credit card firma’s en ook nog eens een slechte service kregen op de koop toe.

Dan besloot dan ook zijn bedrijf op te richten aan de hand van enkele waarden die hij hoog in het vaandel neemt, waaronder eerlijkheid en transparantie. Hierdoor raakte hij ook bekend en werd de spotlight al talloze keren om hem gericht. Van magazines tot talkshows, niemand lijkt genoeg te krijgen van de jonge man die kost wat kost probeert om problemen op te lossen in plaats van anderen over te laten aan hun lot.

Een goed (en waarschijnlijk ook het beste) voorbeeld hiervan was de keuze die hij maakte om zijn jaarlijks loon, zo’n 1.1 miljoen dollar, naar 70.000 dollar te brengen. Waarom zou je dit in godsnaam doen? Wel, om het jaarlijks loon van je werknemers ook naar 70.000 dollar te kunnen brengen. Hij gelooft namelijk dat iedereen die voor hem werkt een belangrijke schakel vormt in het succes van zijn bedrijf. Dit is natuurlijk in elke zaak het geval, maar zelden begrijpen bazen dit en worden de lonen niet echt proportioneel verdeeld.

Natuurlijk waren de werknemers aangenaam verrast en kon het geluk niet meer op. Gezien de grote hap die de oprichter verloor uit zijn jaarlijks inkomen, besloten ze dan ook om iets terug te doen in de vorm van een unieke aankoop, namelijk een Tesla wagen. Omdat Dan, volgens een werkneemster, de intentie niet zou hebben om deze wagen zelf aan te schaffen en zichzelf een plezier te doen, leek het hen de ideale cadeau. Zijn reactie bij het zien van zijn welverdiende cadeau bevestigde dit zonder twijfel!

Video “CEO krijgt verdiende loon”