Een Aston Martin voor een goedkoop prijsje? Het is eindelijk mogelijk!

James Bond had flair, vrouwen en deze auto!

Ivan Sentch is een autofreak die maar al te graag een eigen Aston Martin in zijn bezit wil. Maar laten we eerlijk zijn, zo’n auto’s kosten een fortuin om te kopen en een tweede fortuin om te onderhouden. Daarom besloot de man om de nieuwste 3D-printing technologie te gebruiken om stukje voor stukje zijn droomauto te verwezenlijken. Hoewel de basis van de auto die van een Nissan Skyline zal worden, zal de auto er vanbuiten volledig uitzien als een echte Aston Martin.

aston-martin-3d-print-car

De Nieuw Zeelandse Aston fanatiek was altijd al verliefd op de oudere modellen van dit befaamde automerk en met zijn recreatie van een Martin DB4 uit 1961, waarvan maar 1200 modellen bestaan, zal hij zichzelf tussen enkele honderdduizenden tot een miljoen besparen. Na het maken van een model in een 3D programma, wat het makkelijke gedeelte was, begon hij met het printen. Omdat zijn 3D printer echter niets groter kan uitprinten dan onderwerpen van 10cm x 10cm x 10cm, moet hij zijn wagen dus stukje per stukje afdrukken en vervolgens aan elkaar lijmen. Een heus monnikenwerk dus.

IMAGES-2013-06-52pc1

Hij heeft ook nog wel een hele weg te gaan, want ondanks de 2,500 stukken die al af zijn, zit hij nog maar in 72% van de buitenkant. Dan komt nog het interieur van de wagen en het volledig afwerken van alles zodat het een rijdend voertuig is. Leuk om weten wel, de man geeft toe dat hij nieuw is in de wereld van 3D printen. Geen kleine projectjes dus om er eerst in te raken. Hij verwacht dat de auto pas klaar zal zijn binnen een 4 à 5 jaar. Wij zijn alvast razend benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

IMAGES-2013-05-Body20_3