5 bizarre anekdotes over winkeldiefstallen

Winkeldieven dragen meestal buitenmaatse beha en onderbroek!

Het zal wel met de economische crisis te maken hebben, maar het aantal winkeldiefstallen neemt onrustwekkend toe de jongste jaren. Ondanks het feit dat camerabewaking steeds meer voorhanden is en dat dergelijke ‘spionkopjes’ ook almaar kleiner en meer gesofistikeerd worden, weten vele klanten (èn personeel) ze te omzeilen.

Een tas met dubbele bodem, petten en hoeden, een jas met verborgen, ingenaaide zakken, … het zijn klassieke bergruimtes voor gestolen winkelwaren, maar er verdwijnt veel meer dan je vermoedt in… de beha en de onderbroek. Het gaat dan veelal om kleine (dure) spullen, maar precies daarom worden ze tegenwoordig verpakt in een omslachtige en navenant veel te grote hoes van hard plastic. Denk maar aan batterijtjes, USB-sticks, toners, LED-lampjes, … Hoeveel mensen hebben zich al geërgerd en zelfs verwond aan de verpakking ervan?

De meeste grootwarenhuizen gaan ervan uit dat 80% van de winkeldieven ongemoeid met hun buit het gebouw verlaat, maar 20% wordt daadwerkelijk betrapt, zij het bijna altijd… toevallig! Dit zijn een aantal wel erg bizarre maar waargebeurde anekdotes:

(lees verder op de volgende pagina)