YouTube is de teller kwijt

Gangnam Style doet de zoekfunctie flippen.

Naar schatting zijn dagelijks ongeveer 16 miljoen mensen in de weer om zich via YouTube aan de wereld kenbaar te maken. Het is haast een vernedering voor iemand die nauwelijks 100.000 views haalt. Een troost: het gemiddelde van de geposte filmpjes overschrijdt amper de 1.000 kijkers, maar meer dan de helft ervan geeft toe er enig voordeel uit gehaald te hebben.

De Zuid-Koreaanse popsensatie Psy heeft met zijn muziekvideo ‘Gangnam Style’ het weergavelimiet van YouTube overschreden. De site is hierdoor gedwongen het systeem aan te passen tot een maximum van 9.223.372.036.854.775.808 views (!), zo meldt de BBC. Volgens YouTube is de video van Gangnam Style, die voor het eerst werd uitgebracht op 15 juli 2012, inmiddels meer dan 2,15 miljard keer bekeken. De teller van YouTube werkte voorheen op basis van een 32-bit-getal, waardoor de teller op 2.147.483.647 bleef steken.

[related-posts]

Hoewel het niet bekend is hoeveel het bedrijf verdiend heeft aan de hosting van de video, zou Psy naar verluidt meer dan 2 miljoen pond hebben verdiend aan de reclames. Op 1 december legde de website een verklaring af waarin gezegd werd dat ze, voordat Psy in beeld kwam, nooit hadden verwacht dat de limieten van het 32-bit systeem overschreden zouden worden.

Google, de eigenaar van YouTube, vertelde in The Verge dat de ontwerpers twee maanden geleden in de gaten kregen dat een dergelijke situatie zou kunnen ontstaan en dat het systeem vervangen is door een 64-bits-teller met een plafond van 9,22 triljoen. Psy heeft nog geen reactie gegeven, hoewel het nieuws wel op zijn Facebook en Twitter pagina’s is gedeeld.

[related-posts]

Op 4 mei van dit jaar (2014) brak de gigantisch populaire video Gangnam Style alle records door als eerste video in de wereld twee miljard views te genereren. Op dit moment staat de YouTube video Baby van Justin Bieber op de tweede plaats – ruim een miljard views onder Gangnam Style.

Begrijpe wie begrijpen kan. Je mag het volledig met me oneens zijn, ik vind dit niet eens een toffe video en ik snap in de verste verte niet waaróm iedereen dit clipje dan wél zo leuk vindt. Ik zou er zowaar een complex aan overhouden…

[related-posts]

Tik je deze clip nu aan, sluit je aan bij de rij van 2.191.072.918 voor jou. Niets om fier over te zijn!

Video “Psy – Gangnam Style”: