WhatsApp wil gratis bellen lanceren

WhatsApp wil telefoneren toevoegen aan de berichtenapp.

WhatsApp werd nog maar juist door Facebook overgenomen voor 19 miljard dollar.  Nu werkt het bedrijf al aan een telefoonuitbreiding.

WhatsApp-oprichter Jan Koum vindt het belangrijk dat “mensen in contact kunnen blijven met vrienden en geliefden, ongeacht waar zij zich in de wereld bevinden”.

Koum zelf groeide op in Rusland.  Zijn gezin bezat de enige telefoonlijn in het hele appartementscomplex.  Constant kwamen er buren kloppen om naar hun familie in een andere stad te mogen bellen.

Bijgevolg is gratis bellen de volgende logische stap voor WhatsApp in het bereiken van hun missie om gebruikers te verbinden en mensen met elkaar in contact te laten blijven.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]Bovendien beweert de oprichter dat de nieuwe dienst uiterst efficiënt zal zijn: goede kwaliteit en heel laag verbruik van bandbreedte.[/highlight]

De uitbreiding van de app is voorzien voor het tweede kwartaal van dit jaar voor iPhone en Android, de diensten zullen pas nadien beschikbaar zijn op BlackBerry en Windows Phone.

WhatsApp zou al aan de uitbreiding gewerkt hebben voor de overname door Facebook.  Volgens Jan Koum zijn er geen veranderingen gepland sinds de acquisitie.  WhatsApp mag als zelfstandig bedrijf met haar 55 werknemers blijven functioneren.

Foto: Sam Azgor