Van internet terug naar papier?

Brits bedrijf print internet en maakt er papieren krant van.

In het Verenigd Koninkrijk vindt momenteel een eigenaardige trend plaats.  In plaats van steeds minder papieren kranten te verkopen en meer online nieuws aan te bieden, wordt het omgekeerde gedaan.  Het bedrijf PaperLater bundelt informatie van het internet, maakt er een papieren krant van en levert die aan huis.

Een unieke krant:

Je kiest zelf welke webpagina’s of blogs je wil volgen, het bedrijf drukt deze informatie op gerecycleerd krantenpapier en voor 6,20 euro krijg je de papierbundel vijf dagen later aan.

De onderneming PaperLater vindt het logisch dat hier een markt voor is en wijst op “het plezier van iets fysieks vast te houden, ook al lees je meer en meer digitaal”.  Bovendien geeft een papieren krant een nostalgisch gevoel.

Ook andere bedrijven:

PaperLater is niet het enige bedrijf dat informatie van het internet plukt en dit in papieren vorm aanbiedt.  Zo kan je bijvoorbeeld je Facebook-berichten en WhatsApp-conversaties laten inbinden bij Memeoirs.  Heb je liever een pdf van je Twitter-tijdlijn in de vorm van een dagboek?  Dat kan dan weer bij Tweetbook.

Er zijn steeds meer ondernemingen die de gratis online informatie proberen om te vormen in een gedrukt product waar ze geld voor kunnen vragen.

Waarom mensen nog graag teruggaan naar papier?  Het geeft vaak een overzichtelijker gevoel en lijkt meer een blijvende herinnering dan een berichtje ergens verscholen op internet of een documentje op een computer…