Stel je voor dat je in het echt dezelfde dingen zou zeggen als op Tinder

Chatten met een onbekende: Hèhè!

Geef toe, het is live al zo moeilijk om een babbel te beginnen met iemand die je niet kent maar je wel aanstaat. Sociale media hebben de drempel verlaagd, zou je dan denken, want je kan je lekker ‘anoniem’ verschuilen achter alle mooie woorden die je aan je klavier en aan de illustere onbekende toevertrouwt. En omgekeerd. Dating sites hebben al heel wat vrienden bij elkaar gebracht, maar ik vermoed sterk dat het aantal ontgoochelde chatters een pak groter is. Het is immers zo verdomd moeilijk om iemand via je pc-scherm naar waarde te schatten.

Tinder is zulk een datingapplicatie waar mensen met elkaar in contact worden gebracht op basis van gedeelde interesses en vervolgens met elkaar kunnen chatten en daten. Op dergelijke fora kan je zeggen wat je wil, waardoor sommige conversaties op z’n zachtst gezegd ‘vreemd’ zijn. Daarom is er een website en een Instagram-account voor ‘Tinder Nightmares’, waar mensen hun rare en nare ervaringen kunnen delen.

[related-posts]

Er is een wereld van verschil tussen fantasie en werkelijkheid. En op dating sites wordt er serieus op los gefantaseerd. De mensen achter ‘Good People Media’ kwamen op het briljante idee om een aantal chat-conversaties om te zetten in live dialogen en ze te laten uitvoeren door acteurs die de tekst van de virtuele dialoog letterlijk debiteren in een reële ontmoetingssituatie.

Ze gebruikten echte Tindergesprekken waaraan niets werd aangepast en speelden die na in een park en een sportschool. Het resultaat is dat je hier een paar ronduit belachelijke scènes ziet die niet zó ver weg liggen van je eigen chatgedrag.

Video “Tinder-gesprekken in het echt”: