Sociale media worden steeds groener

Google, Apple en Facebook willen enkel hernieuwbare energie gebruiken.

Gezien de sociale media steeds een grotere rol spelen in onze dagelijkse bezigheden, stijgt ook het energieverbruik enorm.  De servers van de grote bedrijven verwerken alles wat wij op het internet doen.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]”Hoe groen surfen wij eigenlijk?” is de vraag die Greenpeace zich bijgevolg stelt.[/highlight]

Volgens een studie van de milieuorganisatie hebben verschillende bedrijven, zoals Google, Facebook en Apple, acties ondernomen om hun servers enkel op hernieuwbare energie te laten draaien.

Een beslissing die niet louter het milieu ten goede komt, maar ook financieel heel wat voordelen biedt.  De kostprijs voor hernieuwbare energie blijft afnemen, in tegenstelling tot de kosten voor elektriciteit uit fossiele brandstoffen.

Spijtig genoeg volgt nog niet iedereen de groene trend.  Bedrijven zoals Twitter en Amazon blijven bij de vuilste en minst transparante bedrijven in de sector, laat Greenpeace weten.  Tijd om het Twitter-vogeltje een groene omgeving te geven!