Ook Michelle Obama twittert!

Neemt het openlijk op voor ontvoerde Nigeriaanse meisjes.

Wat Twitter de jongste jaren realiseerde, is nauwelijks te geloven. Sneller dan de media het vermogen, stuurt het je zo goed als persoonlijk en in primeur boodschappen toe vanuit alle uithoeken ter wereld en zelfs vanwege de grootste wereldsterren en -leiders.

Wat in Nigeria aan de gang is, beroert ons allemaal. Al is het vreemd dat pas nù iedereen wakker wordt geschud voor de gruweldaden van de terreurgroep Boko Haram, die al jaren haar gang gaat en amper op de vingers werd getikt. Sinds het vrij recente, afschuwelijke verhaal van de honderden ontvoerde schoolmeisjes, probeert men met man en macht een einde te maken aan de mensonterende toestanden in Nigeria.

[related-posts]

Dat men deze nu plots denkt te kunnen verhelpen door een massale protestactie via Twitter, vind ik persoonlijk nogal zielig. Chapeau voor Angelina Jolie, Justin Timberlake, Alicia Keys, Hillary Clinton en nu ook Michelle Obama, de Amerikaanse first lady, en de tienduizenden anonieme burgers die zich voor de Twitter-kar spannen, maar is het niet een beetje té idealistisch en naïef te denken dat men hiermee een reuzengroot conflict beslecht?

Post Michelle Obama op Facebook:

Dat Michelle Obama herself met een zieltogende foto en met een A4-blad papier in haar handen, met het opschrift ‘Bring Back Our Girls!’, een groep van nietsontziende criminelen wil aanspreken, getuigt van de onmacht van de machtigste mensen ter wereld.

Post Michelle Obama op Twitter:

Twitter mag dan wel de gemeenschappelijke taart zijn die met veel naastenliefde wordt gedeeld, er is altijd een mes nodig die de taart aan stukken snijdt. Vraag is: wie heeft dat mes in handen?…