Het nieuwe privacybeleid van Snapchat is schokkend!

Kleine lettertjes, grote privacy gevaren.

Met zijn 100 miljoen dagelijkse gebruikers is Snapchat één van de grootste en meest geliefde sociale media apps in omloop. Er worden maar liefst zo’n 8.796 foto’s per seconde (!) gedeeld via de app, waaronder heel wat selfies en persoonlijke momenten. Maar wat gebeurt er als de app met het lachende spookje als mascotte een spooky twist krijgt?

De nieuwe update van het privacybeleid brengt namelijk enkele opmerkelijke veranderingen met zich mee. Wanneer je de update accepteert, aanvaard je automatisch dat Snapchat alle beelden die je deelt met je volgers mag screenen en deze zonder motivatie mag verwijderen. Maar dat is niet alles: Snapchat krijgt ook de rechten op alle content die je deelt via de app en mag deze vervolgens publiceren en/of delen met adverteerders en bedrijven!

[related-posts]

Snapchat zelf heeft op hun blog aangekondigd dat het privacybeleid herschreven werd om het duidelijker te maken voor het algemene publiek en dat elk beeld blijft verdwijnen als de Snap zelf afloopt. Ook schreven ze dat ze de rechten op de beelden willen behouden om deze makkelijk te kunnen delen met de rest van de wereld via hun eigen stories. Laten we hopen dat ze het inderdaad zo goed voorhebben met hun trouwe gebruikers!