‘Facebook voor kinderen’ in de maak

Studio 100 hoopt eind dit jaar ‘Wanagogo’ op de markt te brengen.

Het bedrijf achter Samson, Kabouter Plop, Mega Mindy, K3 en zo vele andere kinderproducties voor theater en tv, blijft maar borrelen van de frisse ideeën en nieuwe initiatieven. Momenteel werkt Studio 100 een project uit in samenwerking met Frima, een Canadees bedrijf dat ook al voor Disney werkt. ‘Wanagogo’ moet en zal hét hebbeding worden voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

Noem het ‘Facebook voor kinderen’, maar ‘Wanagogo’ wordt een digitaal platform voor kinderen, opgebouwd rond de figuren die Studio 100 de afgelopen jaren lanceerde en populair maakte. De kleinsten zullen op een leerzame manier spelletjes kunnen spelen, muziek beluisteren en chatten met vriendjes.

[related-posts]

“Ouders zullen de vorderingen van hun kind op de voet kunnen volgen en zelfs instellen hoelang hun kind mag spelen en chatten.”, verzekert Studio 100, “Met hun hulp maken de kinderen hun eigen avatar en trekken ze op avontuur, alleen of met anderen. Er zullen bovendien ‘community managers’ worden ingezet die zullen waken over de Wanagogo-leden én hun chatgesprekken. We mogen niets aan het toeval overlaten…”

Geen idee of ik dergelijk initiatief nu moet bejubelen of niet, maar ik neem aan dat vele oma’s en opa’s die als kinderoppas dienstdoen, hiermee best in de wolken zijn!…