Facebook? Lang niet iedereen is nog fan!

Is de grote Facebook exodus begonnen?

Facebook werd in 2004 opgericht door ene Mark Zuckerberg, een leerling aan de befaamde Harvard University in Cambridge.

Oorspronkelijk was de site alleen bedoeld voor zijn collega-studenten. Pas in 2009 groeide het fenomeen uit tot een bijzonder uitgebreide vorm van sociaal, virtueel contactpunt voor internetgebruikers. Vandaag telt Facebook maar liefst 1,2 miljard gebruikers, verspreid over de hele wereld. Mààr!…

Bijna dagelijks houden tientallen gebruikers het voor bekeken en willen ze met Facebook niks meer te maken hebben.

Redenen zat: alle contacten worden tegenwoordig gedirigeerd door Facebook, de privacy is totaal zoek, de misbruiken legio en de opvolging ervan is ‘a complete waste of time’!

Onze ‘Geheime BV’ kreeg het er dermate van op zijn heupen, dat hij/zij zichzelf verwijderde, omdat er liefst 5 mensen dezelfde naam gebruikten. Met alle nare gevolgen van dien.

“Facebook zal een snelle dood sterven” voorspellen wetenschappers van de Amerikaanse Princeton University, “En dit zal geen 3 jaar duren!”.

Zij vergeleken de levenscyclus van Facebook met het model voor het verloop van een besmettelijke ziekte. De moderne media maken zowat alles kapot, stellen zij, op àlle gebied! En het ergste is het menselijke aspect.

Dit klopt wel. Ik ontving deze week drie liefdevolle kussen. Per sms weliswaar!