Facebook, het foute fotoboek voor kinderen!

Na herhaalde klachten, onderzoeken, openlijke afkeuringen en waarschuwingen tijdens de afgelopen maanden, trekt nu ook Child Focus flink van leer tegen de toegankelijkheid en de al niet bewuste misbruiken van Facebook.

Child Focus

Volgens Child Focus staan kinderen en jongeren veel te weinig stil bij hun online privacy. Blijkt dat een kwart van alle tieners (25% !) tussen 13 en 17 jaar een Facebookprofiel heeft dat voor iedereen zichtbaar en dus niet beveiligd is. En daarvan wordt vroeg of laat misbruik gemaakt.

Onlangs nog maakte een man een Facebookpagina ‘Beautiful teen girls. Sexy girls gallery’, een fotoboek van tal van schaars geklede Belgische tienermeisjes. De foto’s had hij verzameld aan de hand van niet-beveiligde Facebookprofielen. De bezoekers konden de tieners zelfs punten geven van 1 tot 10!

Child Focus, dat in rechtstreeks contact staat met Facebook, kon vrij snel de pagina laten verwijderen, maar beseft dat lang niet alle misbruiken te controleren zijn. Daarom roept de vrijwilligersorganisatie alle ouders en leerkrachten op om de kinderen al op jonge leeftijd beter te informeren en beschermen tegen de gevaren van openlijke Facebookprofielen.