Betalen met Tweets, Instagram foto’s en Facebook posts

Het is mogelijk!  In een vorig artikel kon je lezen hoe je rijk wordt van YouTube, nu kan je al betalen met Tweets, Instagram foto’s of Facebook berichten!

(voor het artikel “Rijk dankzij YouTube”, klik hier)

Vrijdag opende Amerikaanse modeontwerper Marc Jacobs in Manhattan (VS) de deuren van zijn Daisy parfum pop-up winkel.  Het originele aan deze pop-up winkel is dat je er dingen kan aankopen, zonder ook maar één euro te hoeven uitgeven.

Het concept van de tijdelijke winkel is “sociale munteenheid“: je kan namelijk Daisy-producten aankopen, in ruil voor Instagram foto’s, tweets en Facebook berichten met hashtag #MJDaisyChain.

Wat krijg je er zoal?  Juwelen, parfum, manicures, foto’s enz.  De beste Instagramfoto van de dag wordt zelfs beloond met een Marc Jacobs handtas!

Daisy is altijd al een heel populair en geëngageerd merk geweest op de sociale media.  Het is dus niet verwonderlijk dat ze nu met dit origineel idee afkomen.

De tweets en foto’s met hashtag #MJDaisyChain worden op de muren van de winkel geprojecteerd.  Deze muren worden om de 30 seconden geüpdatet.

De Daisy Marc Jacobs Tweet Shop is open 7, 8 en 9 februari.  De opening valt dus samen met het begin van de New Yorkse Fashion Week.  Als je deze dagen in New York bent, lijkt de winkel zeker een bezoekje waard.  Vergeet alleen de officiële munteenheid #MJDaisyChain niet!

Foto’s van de Daisy Marc Jacobs Tweet Shop:

Video Daisy Marc Jacobs Tweet Shop: