Zware tegenslag voor poetsvrouw Nancy uit ‘Thuis’

Ann Pira.

De 52-jarige Ann Pira voltooide in 1989 haar acteursopleiding aan Studio Herman Teirlinck. Ze begon in het theater en is sinds 2003 vooral bekend als Nancy De Groote uit de één-soap Thuis. Ann was getrouwd met Herbert Bruynseels met wie ze twee kinderen heeft.

Ingrid Pira is de oudere zus van Ann en was tot 2012 zelfs burgemeester van Mortsel. Ann speelde zelf ook nog mee in o.a Witse, Spoed, Flikken, Wittekerke en Postbus X. In Thuis vormde ze jarenlang een onafscheidelijk en hilarisch koppel met Eddy Van Notegem, maar ondertussen zijn de twee uit elkaar en is Nancy samen met agent Dieter.

Dag Allemaal meldt vandaag dat Marcel Pira, de vader van Ann en Ingrid, is overleden. Dat gebeurde op 88-jarige leeftijd. Zijn vrouw en de moeder van Ann en Ingrid verzorgde haar echtgenoot tot de laatste dag thuis. Marcel schreef gedichten en daarom is in Mortsel een poëzieroute naar hem genoemd.

“Hij was een bijzondere vader en man die een diepe indruk op mij, onze familie en velen nalaat”, aldus zus Ingrid in Dag Allemaal.

(lees verder op de volgende pagina voor meer over Nancy)