Zorgt hij voor de grootste verrassing in Game of Thrones?

Petyr Baelish.

baelishsansa

De eerste drie afleveringen van het nieuwe zesde seizoen van Game of Thrones zitten erop en de trouwste fans is het alvast niet ontgaan: waar zit Littlefinger, de man die alles weet? Zijn echte naam in de topserie is Petyr Baelish. Hij adviseerde Sansa Stark om met Ramsay Bolton te trouwen, maar dat bleek een slechte zet. Weet Littlefinger dan toch niet alles, zoals zijn grootste rivaal Varys? Of deed hij het met opzet en wilde hij Sansa in de val lokken?

Alleszins, drie afleveringen en Petyr Baelish kwam nog niet in beeld. Fanforums over de hele wereld kunnen niet zwijgen over het personage gespeeld door de Ierse acteur Aidan Gillen. HBO lichtte alvast een tipje van de sluier, want in de voorfilmpjes voor aflevering 4, Book of the Stranger, duikt Littlefinger weer op. Waar heeft hij al die tijd gezeten?

gameofthronesmap

In een interview met Entertainment Weekly klapt Aidan Gillen uit de biecht: “Baelish voelt zich schuldig. Hij had moeten weten waartoe Ramsay Bolton in staat is. Ik weet dat het voor de kijkers ondenkbaar lijkt dat Littlefinger iets niet zou weten. Daardoor komt mijn personage in gevaar, want mensen zullen denken dat ik Sansa bewust heb misleid. Varys en ik spelen een spel en het lijkt alsof Baelish het momenteel iets slechter doet. Wat Baelish zijn ambities dan zijn? Zo hoog mogelijk klimmen op de ladder. Op de Ijzeren Troon? Zijn ambitie kent geen grenzen.”