Zo hoor je het eens van een ander!

Dagelijks vang je via de gelezen pers, radio, tv en de sociale media dingen op die voor de rest van de dag in je hersens blijven hangen.

Uitspraken die je doen glimlachen, je de wenkbrauwen doen fronsen of waarbij je ook maar even stilstaat. Zeker als het uit de mond komt van iemand, waarvan je het niet verwacht. Een kleine greep uit de quoten van de afgelopen week.

Gella Vandecaveye (40, ex-judokakampioene):

Gella Vandecaveye

“Ik heb altijd heel streng moeten diëten. Het was ongetwijfeld het zwaarste in mijn sportcarrière: het voortdurend moeten afvallen.”

“Als ik zou mogen herbeginnen, zou ik een sport kiezen zonder gewichtsklassen. Als tegenreactie heb ik een poos een vorm van boulimie gehad. Pas nà mijn sportcarrière begon ik mijn babyvet kwijt te raken, gewoon omdat de druk er niet meer was.”

“Ik zit beter in mij vel nu. Niet dat ik een keukenprinses ben. Ik ben een kampioen in het bereiden van bereide maaltijden!”

Mieke met haar man Tom Waes.
Mieke met haar man Tom Waes.

Mieke, de vrouw achter Tom Waes:

“Tom, de ideale man? Tja,… koken, de tafel dekken en afruimen… hij doet het allemaal uit zichzelf. Maar de was mag hij niet meer doen -zowat àlles komt gekrompen uit de machine!- en ook aan vuilniszakken buiten zetten heeft hij een broertje dood! Maar voor de rest? Je zou hem eens moeten zien wegsoezen vanonder zijn tv-dekentje!”

Lien Willaert
Lien Willaert

Lien, echtgenote van Jan Verheyen en schrijfster van kookboeken:

“Collega Jeroen Meus is een absolute topper en een vat vol goeie ideeën, maar als ik elke dag eet wat Jeroen op tv kookt, zou ik eruitzien als Maggie De Block!”