Zingende non breekt alle YouTube-records

Al meer dan 30 miljoen keer bekeken!

Nonnen zijn een rariteit geworden in onze samenleving, maar al zéker, wanneer één van hen deelneemt aan ‘The Voice’. Tijdens de Italiaanse versie van deze tv-format voor ontluikend zangtalent, trok zuster Christina Scuccia (25) alle registers open met de song ‘No One’ van Alicia Keys. In één week tijd is het de snelste YouTube-hit ooit, sinds de site bestaat.

Je moet maar in de jury zetelen tijdens de blinde audities! Je hoort enkel een dijk van een stem die je in minder dan één 30 seconden in vervoering brengt. In de volgende minuut draaien jij en al je collega’s je stoel en staat daar een zingende, swingende non uit de bol te gaan. Het ‘amazing’ gevoel stond zo van de gezichten van de juryleden af te lezen.

Bovendien stonden in de coulissen een aantal collega-zusters enthousiast mee te juichen. Heel kijkend Italië ging uit zijn dak. En daarop volgden niet minder dan 30 miljoen kijklustigen via YouTube.

Omdat ons land toch nog een flink aantal nonnen telt, had dit net zo goed in de vtm-versie van ‘The Voice’ kunnen gebeuren. Dan had ik ook graag de blikken gezien van Koen Wauters, Axelle Red, Regi en Bent Van Looy!

Anderzijds zal het kandidaten aansporen om ook eens ‘met wat ànders’ voor de dag te komen. Wat wacht ons nog? Zingende paters, chirurgen, beenhouwers, straatvegers, naturisten,…?

Who knows!