Zatte Rita zegt ‘Familie’ vaarwel!

Jacky Lafon (67) neemt na 23 jaar afscheid van de vtm-soap.

Met ‘Zatte Rita’ verdwijnt één van de populairste personages uit de soap. Voor haar collega’s misschien niet echt een verrassing, maar voor de fans is dit nieuws wellicht ingeslagen als een donderslag bij heldere hemel.

Aan dit ontslag ging geen ruzie of touwtrekkerij vooraf. Het is een beslissing die ze zelf nam en die ze ook persoonlijk is gaan mededelen bij de directie van vtm. Naar eigen zeggen was ze vooral het fileleed grondig beu, wat haar ontzettend veel stress op de hals joeg. Ik geloof haar graag, want het is voor niemand plezant om een paar uren in de file te staan, thuis te komen en daarna nog je teksten te moeten instuderen voor de volgende opnamedag. Kijkers vergeten dit wel eens: acteurs moeten hun dialogen perfect uit het hoofd kennen, voor ze de set op gaan. Zo niet, jaag je je mede-acteurs tegen je in het harnas.

[related-posts]

Een vast personage kan je niet van dag op dag uit een serie laten stappen. Vanaf september zal ze nog wel een poos in ‘Familie’ te zien zijn, maar op welke manier ze uiteindelijk zal ‘verdwijnen’, is een zorg voor de scenarioschrijvers. “Zolang Rita maar niet stérft in het verhaal!”, zegt Jacky kordaat.

Jacky Lafon is in de eerste plaats een (voortreffelijke!) zangeres en haar optredens zal ze nooit achterwege laten. ‘Optreden is voor mij ontspanning, ‘Familie’ werd te veel inspanning!”, zegt ze, “Rechtstreeks contact hebben met het publiek is mijn lieve leven!”

En behalve zingen, kan Jacky ook erg plezant ook de hoek komen! Wie daarvan getuige wil zijn, kan tijdens de zomermaanden juli en augustus elke vrijdag, zaterdag, zondag en maandag terecht in kusttheater ’t Colisée’ in Blankenberge. Ze zal er een avondvullend programma verzorgen in het gezelschap van Luc Steeno onder de titel ‘Variété in ’t Colisée’.

Meer info over de geplande optredens via jackylafon.be .