WTF: Zac Efron zong blijkbaar helemaal niet zelf in ‘High School Musical’

Geplaybackt.

Voor de generatie ’00 is High School Musical één van de belangrijkste films uit hun jeugd. Vooral tienermeisjes waren zot van Troy Bolton, de zingende basketballer. De rol werd gespeeld door de jonge Zac Efron en het werd meteen zijn grote doorbraak. Er waren genoeg redenen voor zwijmelende bakvissen om weg te zijn van Troy/Zac Efron. Dat Beatles-kapsel! Die spleetjes tussen zijn tanden! Die dansmoves! Dat basketbaltalent! En vooral: zijn stem! Maar wat als we nu zeggen dat de stem uit High School Musical zijn stem helemaal niet was?

Echt waar! Zac Efron gaf het zelf eens toe in een interview met Rolling Stone. “Ik zing niet eens op het eerste album”, zei hij in het interview. “Het was niet eens mijn stem in de film. Ook al wilde ik het doen. Wat doe je dan als de volledige cast een award moet aanvaarden op ‘the Billboard Awards’, maar je stem amper op het album staat. Ik voel me extreem schuldig.”

Heel onze jeugd is met andere woorden een leugen.

Dit! Een leugen!

De hamvraag blijft dan natuurlijk welke stem we dan wel horen. Op welke zanger hadden we dan een muzikale crush?(lees verder op de volgende pagina)