WOW: zo ziet Kruimeltje er nu uit

Flink gegroeid.

Kruimeltje was oorspronkelijk een Nederlands kinderboek, dat geschreven werd in 1923 door Chris van Abkoude. Als die naam een belletje doet rinkelen, is dat omdat hij ook de schrijver was van het boek over de beroemde deugniet Pietje Bell. Net zoals de reeksen van Pietje Bell vertelt Kruimeltje het verhaal over een jongen die graag kattenkwaad uithaalt. Al wordt het boek ook wat sentimenteler. Kruimeltje moet zonder ouders zien te overleven in het Rotterdam van 1916, gaat niet naar school en brengt het grootste deel van zijn dag op straat door. Uiteindelijk vindt hij door een reeks toevalligheden zowel zijn moeder als zijn vader terug.

In 1999 werd het boek verfilmd door Maria Peters. Zo leerde een nieuwe generatie Kruimeltje kennen. Het betekende niet alleen een tweede leven voor het oude verhaal, maar ook een beginnende carrière voor de jonge acteur die de guitige vagebond vertolkte. Ruud Feltkamp heette hij en de film werd voor hem het begin van een mooie toekomst.

Toen de film uitkwam, was Feltkamp 10 jaar oud. Nu is hij 27 jaar. Laat die -tje uit Kruimeltje dus maar vallen.

Goede bespreking gehad bij @kwfkankerbestrijding vandaag #kwf #goeddoel #teamkwf

A post shared by Ruud Feltkamp (@ruudfeltkamp) on

Momenteel acteert Feltkamp nog altijd. Nederlanders zullen hem bijvoorbeeld kennen als Noud Alberts uit de soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Maak de zin af 😬 Smile like you…

A post shared by Ruud Feltkamp (@ruudfeltkamp) on


(lees verder op de volgende pagina)