WOW: 13-jarige vluchteling ontroert met een dijk van een stem in ‘The Voice Kids’

Kippenvel.

Pas twee jaar geleden begon hij met zingen, nu zong hij al de pannen van het dak in The Voice Kids. Gisteren werd de eerste aflevering van het nieuwe seizoen uitgezonden en zoals altijd bij de selecties werd de beste zanger(es) tot op het laatst bewaard. De 13-jarige Abobaker Rhamen, Abu voor de vrienden, had een opvallende nummerkeuze, namelijk de bekende ballade ‘My Heart Will Go On’ van Céline Dion.

Hij zong het nummer voor alle vluchtelingen die in gammele bootjes de oversteek naar Europa maken, omdat de mensen op de Titanic ook op zoek waren naar een nieuw begin. Vier jaar geleden was Abu zelf nog een vluchteling. Samen met zijn gezin woonde hij in Afghanistan. Hij had er een leuke jeugd, omringd door familie en vrienden. Nadat op een dag zijn schooltje gebombardeerd werd, besloot het gezin naar België te vluchten. Hij ging naar school, leerde de taal en begon zich stilaan thuis te voelen. “Je mist je land, maar ik ben gelukkig dat ik in België ben”, vertelt hij in zijn presentatiefimpje.

[related-posts]

Het was op zijn Belgische school dat hij voor de eerste keer voor een publiek zong. Dat was zo’n succes dat hij besloot om zijn kans te wagen in The Voice Kids. Een puike gok, want de jury was lovend. “Volwassen mannen zo doen wenen, hoe durf je?” zei Sean nadat hij een traan had moeten wegpinken. Laura Tesoro verklaarde hoe het haar op haar armen en benen rechtop gingen staan. Koele kikker Josje kon er niet van over dat ze kippenvel had gekregen, wat dat had ze normaal nooit voor. Ze klonk zo oprecht verbaasd en overtuigend dat Abu het ex-K3’tje als coach koos. Ze haalt er in ieder geval een sterke kandidaat mee binnen, want deze jongen zal ongetwijfeld de finale halen. Zeg dat wij het gezegd hebben.

 

Video “Abu zingt ‘My Heart Will Go On’: