Wie schuilt er achter een artiestennaam?

Arthur Blanckaert en Willy De Gieter kenden we al…

Het zijn respectievelijk Will Tura en Willy Sommers. Beide heren gebruiken al jarenlang een artiestennaam en in hun spoor zijn er tientallen showbizzfiguren die hun ware identiteit verbergen achter een schuilnaam of pseudoniem. Niet dat ze iets te verbergen hebben, maar omdat hun echte naam iets te lullig klinkt om er commercieel mee uit te pakken.

Al klinken die artiestennamen soms nog lulliger of zijn ze het onderwerp van spot:

In de coulissen werd Salim Seghers vaak Salami Seghers genoemd en Tony Servi werd Tony Servela. In de Nederlanden heeft één zangeres bekendheid verworven met een hoogst originele artiestennaam: Zangeres Zonder Naam!

shutterstock_micro

[related-posts]

Hieronder een lijstje van officiële voor- en familienamen die je wellicht in het geheel niet kent. Tot je tussen haakjes hun artiestennaam leest:

Guido Versmissen (Guido Belcanto), Bart Gyselinck (Bart Kaëll), Renilde Goossens (Lisa del Bo), Chantal Vanlee (Dana Winner), Gunter De Batselier (Gunther Levi), Luc Zeebroek (Kamagurka), Sabrina Tack (Laura Lynn), Katrien Verbeeck (Kate Ryan), en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Iemand als mentalist/illusionist Jan Bardi had alle reden om van zijn echte naam af te stappen, want zijn ware familienaam is …Beddegenoots. Claude Perwez maakte het zichzelf niet al te moeilijk en herdoopte zich als Kloot Per W. Ook de jongeheer Hoelen koos voor een eenvoudige oplossing. Hij gebruikte gewoon zijn twee voornamen: Ian Thomas!

En Raymond van het Groenewoud dan? Wel, die staat in het bevolkingsregister zowaar ingeschreven als Raymond van het Groenewoud. Net als Rocco Granata, Margriet Hermans, Bart Herman, Luc Steeno en …Frank Dingenen.