Wie kent Hein Simons nog?

Heintje brengt na 41 jaar opnieuw een Nederlandstalig album uit.

In de jaren ’60 was Heintje een Nederlands ‘wonderkind’ en werd hij ‘De Nachtegaal van Bleijerheide’ genoemd. Hij was pas elf jaar, toen hij de wereld veroverde met ‘Mama’. De jongen vertederde alle mama’s met het lied en dit lukte hem een stuk beter dan onze Axel Hirsoux met zijn ‘Mother’. Heintje zong de song zelfs in de Amerikaanse Top 100. Vreemd genoeg werd Heintje veel meer gevraagd in Duitsland dan in zijn eigen thuisland, Nederland.

Video liedje:

De knaap kon op een verbluffende wijze bijzonder snel verschillende talen aanleren en speelde ook belangrijke kinderrollen in een vijftal Duitstalige films. Op zijn twaalfde was Heintje al een steenrijk baasje en had hij wereldwijd al meer dan 10 miljoen platen verkocht.

[related-posts]

Het zal je verrassen, maar Hein Simons -momenteel 59 jaar- zingt nog altijd en zelfs in China en Zuid-Afrika is de zanger geen onbekende. Tot vandaag werden wereldwijd 46 miljoen platen verkocht. In zijn late jeugdjaren verhuisde hij en zijn ouders naar een dorp nabij Luik. Op deze manier kon hij in het Franssprekend gedeelte van ons land in alle anonimiteit een privéleven opbouwen. In 1981 trouwde Hein met zijn jeugdvriendin, de 7 jaar jongere Doris Uhl. Samen hebben ze drie kinderen grootgebracht. Maar begin dit jaar liet Hein Simons weten dat hij en Doris uit elkaar gaan. Zij was er met een andere man én met een flink deel van Heins’ kapitaal vandoor.

[related-posts]

Of die echtelijke scheiding er iets mee te maken heeft, is twijfelachtig, maar tijdens de afgelopen zomer kondigde de zanger aan dat hij -voor het eerst sinds 41 jaar!- werkt aan een Nederlandstalig album. De titel, ‘Thuis’, laat vermoeden dat Hein toch wel enige heimwee heeft naar zijn jeugdjaren. En songtitels als ‘Ik hou van Holland’ en ‘Het land van Vondel en Piet Hein’ zeggen genoeg. De release van het album is voorzien op 19 september a.s.