Wie is die rare Prem eigenlijk?

Het is uitkijken naar ‘Heylen en de Herkomst’.

Wie herinnert zich niet die maffe Hollander in de laatst uitgezonden reeks van ‘De Slimste Mens ter Wereld’? Net zoveel kijkers konden zich mateloos ergeren aan de man als anderen er kostelijk om konden lachen. Als kandidaat viel hij alleszins op: hij was van alles en nog wat op de hoogte, kon geen seconde zijn bek houden en had voortdurend al dan niet gemeende kritiek op alles en iedereen.

In ‘Heylen en de Herkomst’ gaat Martin Heylen op zoek naar de roots van Prem Radhakishun (52) in Suriname. Als 20-jarige ontvluchtte hij zijn vaderland, nadat het radiostation van zijn ouders door soldaten in brand werd gestoken. Het had immers kritische berichtgeving de wereld ingestuurd over het regime van toenmalig dictator Desi Bouterse.

[related-posts]

Eenmaal in Nederland, maakte Prem zijn studies als advocaat rond en werd er in een mum van tijd een populaire radio- en tv-maker, acteur en columnist. Zijn carrière verliep niet altijd vlekkeloos, want de man had het altijd wel met iémand aan de stok.

Het belooft een boeiende aflevering te worden (Maandag 19 mei op VIER, 21u05). Martin Heylen trekt met Prem het amazonewoud in en samen gaan ze in Paramaribo Prems’ moeder Roshnie bezoeken. Blijkt dat zij zich op 83-jarige leeftijd nog altijd uitleeft als… deejay achter de draaitafel van haar radiostation!

Ogenschijnlijk een onverbeterlijke brulaap, blijkt Prem in realiteit een bijzonder groot knuffelgehalte te hebben. Overtuig jezelf, dus kijken is de boodschap!

Video voorstukje: