Wie is Axel Hirsoux?

Dat hij de man is die straks ons land zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival, wist je al.

Maar tot voor twee maanden wist niemand in Vlaanderen van zijn bestaan af.

Hoewel hij al tien jaar zingt en een artistieke carrière probeerde op te bouwen in Wallonië, struikelde men telkens over zijn mollige uiterlijk. Hij nam deel aan verschillende Franstalige liedjesconcoursen, maar kwam vaak nooit verder dan de voorrondes. In feite was Eurosong zijn eerste professionele ervaring!

Axel Hirsoux is 31 jaar en beroepsmatig is hij werkzaam als secretaris in twee scholen in Charleroi. Hoewel hij nog geen agent of manager heeft, liet hij op de persconferentie weinig of niets los over zijn privéleven. Woont hij nog bij zijn ‘mother’? Heeft hij een partner? Met zijn bijna kinderlijke lach liet hij enkel verstaan dat hij een ‘happy man’ is.

Hij probeert zich in het Vlaams uit te drukken en sinds zijn overwinning kwamen de woordjes ‘dank u!’ wel honderd keer over zijn lippen. Tussen de regels Frans klonk wel enig chagrijn tegenover Wallonië: “Altijd moest ik horen: je hebt een erg mooie stem, maar je hebt de fysiek niet!”

Ik vermoed dat voor boekingsagenten en platenfirma’s de jacht op Axel nu wel volop aan de gang is. We wensen hem alleszins een goeie manager toe. En dan zou die zijn eerste opdracht moeten zijn: bedenk een artiestennaam voor deze man! Want Axel Hirsoux naar Kopenhagen sturen, zou hetzelfde zijn of je stuurt ene Arthur Blanckaert of Willy De Gieter naar het Eurovisie Songfestival!