Wàt nu nog: de Miagra’s?

We zijn half februari en nog altijd worden wij, kijkers, om de oren gekletst met galashows die o.a. de beste single, de beste groep en clip, de beste zanger en zangeres van het al veel te duidelijk afgelopen jaar 2013 bekronen.

Tegelijk gaan programma’s als Eurosong en The Voice de ether in. Méér dan ‘een beetje van het goeie te veel’!

De uitreiking van de MIA’s afgelopen zaterdag (rechtstreeks via EEN) hield in geen enkel opzicht ook maar één verrassing in. Behalve dat mensen als Tom Waes, Nathalie Meskens en zelfs Herman Brusselmans en prins Laurent zich verwaardigen om de ‘weinig aantrekkelijke’ MIA-trofeeën te overhandigen aan de winnaars.

Dè ster van de avond was ongetwijfeld Stromae, die liefst 8 Mia’s in de wacht sleepte. Hij deed zelfs flink zijn best om een mondje Nederlands te spreken, al was hij met zijn dankwoordjes telkens kort van stof.

Maar ja, zelfs de meest welbespraakte politieker zou al diep in zijn taalarsenaal van ‘larie en apekool’ moeten tasten, als ie voor de achtste keer het podium op moet om zijn dank uit te drukken. Op den duur zou je zelfs je achterneven en –nichten, je postbode en je poets- en buurvrouw vermelden. Een beetje humor had deze show best kunnen gebruiken!…

Als slotakkoord zong Stromae zijn ‘Formidable’ -dè MIA voor ‘beste song 2013’, toegekend door het publiek.  Het einde, waarbij hij ging liggen als een dronkenlap, leek niet enkel de vertolking van zijn liedje, maar misschien ook een sneer naar Arno toe, die even voordien de altijd lachende Rocco Granata in verlegenheid bracht door in bedenkelijke toestand een duo-vertolking van ‘Marina’ ten beste te geven. Achja, ‘ten beste’?…

Wie wel haar beste beentje voorzette, was Natalia. Van ons krijgt ze alvast ‘grote onderscheiding’ voor haar eerste presentatieopdracht!

Foto: EEN