Waarom een blauwtje lopen helend kan zijn

 Raad voor romantische zielen.

Een blauwtje lopen is niet leuk. Het kan zwaar zijn om over iemand te geraken als je afgewezen bent. Voor een romantische ziel is het verleidelijk om aan die ene onbereikbare persoon te blijven denken. De omgeving blijft lief voor de hopeloos verliefde persoon en heeft compassie met hem of haar. Misschien is dat niet nodig, legt School of Life uit in deze video.
In de literatuur is de ontroostbare verliefdheid een groot thema, bijvoorbeeld in het verhaal ‘Die leiden des jungen Wethers’ van Goethe. De jonge Werther wordt halsoverkop verliefd op Charlotte, die helaas al getrouwd is met iemand anders. Er zijn nog andere mooie single vrouwen geïnteresseerd in Werther, maar daar heeft hij geen oog voor. Hij wil alleen Charlotte en omdat hij haar niet kan krijgen, pleegt hij zelfmoord.
Voor wie er nog aan twijfelde, dit is aldus School of Life geen goede manier om met een onbeantwoorde liefde om te gaan. Zo’n devotie voor een onmogelijke liefde is een manier om nooit in een echte relatie te hoeven zitten, om de reële problemen van een relatie niet mee te hoeven maken. Er zijn waarschijnlijk nog aantrekkelijke en leuke mensen die wel geïnteresseerd in zijn. Wie schrik heeft voor een realistische liefde, zal die andere mensen te snel afwijzen omdat ze blijven hopen op het ideaalbeeld dat ze van die ene onbereikbare persoon hebben.
Als je een blauwtje loopt, is het normaal dat je even van de kaart bent. Als je echter te lang aan die ene persoon blijft denken, kan het goed zijn om naar jezelf te kijken en je af te vragen waarom je schrik hebt om te daten. De beste manier om verder te gaan, is door jezelf af te vragen wat je wil in een relatie en actief op zoek te gaan naar anderen die hetzelfde zoeken.

Video “Hoe je over iemand moet geraken:”