Voormalige K3 zoekt K3-kandidate vocht voor verboden liefde

Nora Gharib.

k3zoektk3Kennen jullie Nora Gharib nog? Het meisje van Marokkaanse origine schopte het tot de laatste acht van K3 zoekt K3. Ze heeft al zeven jaar een relatie met haar zwarte vriend Anson Ansare. Die relatie verliep niet zo vlot, omdat Nora pas vorig jaar de goedkeuring kreeg van haar eigen ouders.

“Ik denk dat de mensen dit bezien als een schande”, vertelt Nora in een video van GenerationM.be voor het VRT-project Generation What. “Dan spreek ik over de islamitische of Marokkaanse cultuur, zij vinden dat je beter met iemand van je eigen volk kan trouwen. Omdat ze denken dat je dan dezelfde normen, waarden en cultuur hebt. Omdat het gemakkelijker lijkt als je als koppel dezelfde taal spreekt. Maar wij delen eigenlijk wel dezelfde waarden en normen, dus dat is toch geen probleem?”

“Tijdens K3 zoekt K3 zat Anson bij mijn familie in het publiek en toen zagen mijn ouders dat het echte liefde was. Mijn vader kwam na de shows naar mij en zei: ik heb het geaccepteerd. Dus geduld loont. Ze hebben het eindelijk een kans gegeven.”

“We hebben elkaar leren kennen op school”, besluit Anson. “In het begin was het moeilijk om af te spreken. Waar ik mij vooral aan ergerde, was dat mensen ons bekeken op straat. Ik wou dan altijd gaan vragen wat er scheelde. Mijn moeder zei ook dat ik problemen zou krijgen met haar familie, met haar vader of neven ofzo.” Het koppel gaat zich in de zomer verloven.