Voorbereidingen van ‘De Slimste Mens’ zijn begonnen

Eerste namen zijn al uitgelekt.

Nu ook Tom Lenaerts het schip van Woestijnvis heeft verlaten om een eigen productiehuis op te starten, zal Wouter Vandenhaute een klepper als Erik Van Looy moeten koesteren, wil hij beletten dat ook dié uit de vijver springt.

Maar voorlopig ziet het er zo niet naar uit. Integendeel, men is al volop begonnen met de voorbereidingen van het 11de seizoen (!) van ‘De Slimste ter Wereld’. A rato van een 35-tal panelleden per seizoen, kan men zich afvragen of er dan nog wel ‘slimme mensen’ zijn? En hoe vind je die dan?

[related-posts]

Bekende Vlamingen zijn er genoeg, maar wie van hen heeft een uitgebreide of verrassende parate kennis en die bij voorkeur nog grappig uit de hoek kunnen komen ook? Blijkbaar spelen mogelijke kandidaten een soort van ‘voorrondes’ in een cafésfeer en worden ze op deze manier geselecteerd voor de eigenlijke opnames.

Die voorrondes zijn nu aan de gang en al twee namen zijn bekend: Jeroen Meus (vrt) en Rani De Coninck (vtm) zullen alvast een zitje hebben in het panel tijdens één of meerdere afleveringen. Christophe Demasure, woordvoerder van VIER, drukt zich nu al enthousiast uit over de mix van potentiële kandidaten: ”Wij vissen zeker niet alleen in eigen vijver, het is heus wel de bedoeling dat mensen van verschillende zenders met elkaar geconfronteerd worden.”

Deze elfde editie van de populaire tv-quiz wordt in het najaar opgenomen en naar alle waarschijnlijkheid zullen ze ook nog in de herfst met de uitzendingen beginnen. Wordt vervolgd.