Vlaamse radiopresentatrice en jonge mama getuigt: “Slaaptekort was levensgevaarlijk”

0
325

Huilbaby.

Sofie Verschueren is presentatrice op radiozender Nostalgie en een jonge mama. Haar zoontje was een huilbaby en dat had een enorme impact op haar leven. Zelfs in die mate dat het fataal had kunnen aflopen.

“Ik was meerdere keren per nacht een uur tot twee uur wakker omdat de baby krijste. We kregen hem op geen enkele manier getroost. Als een kind twee jaar niet slaapt, dan krijg je een enorm slaaptekort. Bij momenten vergat ik zelfs mijn naam”, vertelde ze op Radio 1.

“Ik moest heel lang zoeken naar woorden. Je denkt weleens dat je dement bent of zo. We hebben heel lang moeten zoeken vanwaar de huilbuien kwamen en we zijn nog niet helemaal zeker, maar hij bleek een chronische oorontsteking te hebben en een melkallergie. Eens we de melk schrapten, hadden we een ander nachtelijk kind.”

(lees verder op de volgende pagina wat Sofie het allermoeilijkste vond)

Het slaaptekort had zelfs fout kunnen aflopen. “Autorijden vond ik één van de moeilijkste dingen om te doen. Dat was levensgevaarlijk. Ik zag er elke keer verschikkelijk tegenop”, aldus Sofie.

“Als het door vermoeidheid gevaarlijk wordt achter het stuur, zet je dan even langs de kant en slaap even. Check na je dutje of het lukt om verder te rijden”, is de logische tip van slaapexpert Johan Verbraecken, verbonden aan het UZ Antwerpen.

“Kun je echt niet meer functioneren? Dan kan je nog altijd open kaart spelen met je baas. De situatie kan meestal op begrip rekenen”, besluit hij.

GEEN REACTIES