VIER haalt fragment offline van man die zelf dader van huiselijk geweld blijkt te zijn

0
162

Gert Late Night.

Het lijkt bijna niet te geloven, maar een man die vorige week in Gert Late Night op VIER kwam getuigen hoe hij slachtoffer was van huiselijk geweld door een vrouw, is zelf ooit veroordeeld als dader van geweld tegen zijn ex-partner.

De getuigenis van Peter Van Uden is een slag in het gezicht van zijn ex-vrouw en de campagne #OokMannenMakenHetMee. “Het is onbegrijpelijk dat men zo iemand opvoert, zonder zijn achtergrond te controleren. Het is overduidelijk dat hij dit gedaan heeft om mijn cliënte opnieuw te treffen”, aldus haar advocaat Walter Damen in Het Laatste Nieuws.

“Dit is heel kwalijk voor onze boodschap. We vrezen dat dit de drempel voor mannen om te getuigen over partnergeweld, nu nog groter wordt”, is de reactie van Vera Claes, nationaal secretaris van Zij-kant, de vzw achter #OokMannenMakenHetMee.

(lees verder op de volgende pagina hoe het is kunnen gebeuren)

In Gert Late Night had Peter Van Uden een langdurig gesprek met James Cooke. Dat kon je hier bekijken, maar is logischerwijze ondertussen offline gehaald.

“Partnergeweld is een uiterst complex thema, dat vooraf goed moet worden doorgepraat. In dit geval zijn er, allicht goedbedoeld, een aantal belangrijke checks niet gebeurd. Het is onmogelijk om zicht te krijgen op alle donkere kanten van iemands persoonlijkheid, maar een gesprek op voorhand lijkt me toch een minimum”, wijst marketingexpert Fons Van Dyck in de richting van de campagnemakers.

Hoe pijnlijk de situatie ook was, belangrijkste is dat de man ontmaskerd is en iedereen met de beste intenties het thema onder de aandacht wou brengen, helaas werd de boodschap verspreid door de foute persoon.

GEEN REACTIES