VIER gaat de komische Vlaamse toer op

Zendt vanaf 15 mei zaalshows van comedians uit.

Jacques Vermeire
Jacques Vermeire

Op de keper beschouwd heeft ons landje al heel wat komieken voortgebracht: van Gasten & Leo over Urbanus tot Jacques Vermeire, altijd was het lachen geblazen met het totaalspektakel dat ze te bieden hadden.

Met Geert Hoste (53) stond sinds 1987 een andere generatie op, die het vooral moet hebben van hun verbale humor, zonder al te veel pruiken en verkleedpartijen. Geert mag ongetwijfeld de stamvader genoemd worden van de stand-upcomedy in Vlaanderen.

Bijna drie decennia nadat Geert Hoste zijn eerste one-man-show in de culturele centra inburgerde, is het lijstje van stand-up comedians en hun voorstellingen niet meer bij te houden. Het is een theatergenre geworden zoals de kleinkunst in de jaren ’70 er één was.

[related-posts]

Vooral de tv-zenders Canvas, VIER en Acht droegen de jongste jaren meer dan hun steentje bij om de stand-upcomedy te promoten. En VIER gaat er nu pas écht werk van maken: vanaf 15 mei zal je elke donderdag rond de klok van 9u ’s avonds (tussen ‘Komen Eten’ en ‘De Ideale Wereld’ in) kunnen genieten van de beste komieken van tegenwoordig, de ‘Comedy Kings’.

Onder deze titel zendt VIER authentieke zaalshows uit die nog nooit eerder op tv werden uitgezonden. Volgende week donderdag mag Alex Agnew de aftrap geven met een captatie van zijn spektakel ‘Interesting Times’.