Uitbaatster krijgt volledig nieuw restaurant van Gordon Ramsay, maar haar reactie…

Kitchen Nightmares.

Een mooie keuken. Wie droomt er niet van? Nieuw, blinkend, uitgerust met de meest professionele apparaten. Ik heb geen restaurant, maar moest ik er één hebben, zou Gordon Ramsay mijn keuken meteen mogen verbouwen. Wat zeg ik? Hij mag nu mijn keuken al komen verbouwen. Compleet. Van kop tot teen. En dan hopen dat hij er zo’n fancy professionele oven in steekt. Wat zou ik daar blij mee zijn! Dat hij me op voorhand uitscheldt, zou ik erbij nemen. Je moet de hoofdprijs immers in gedachten houden. Wat gescheld tegenover een fancy oven. Het klinkt als een fair deal.

Wie het niet op deze manier zag, was Adèle uit de recentste aflevering van Kitchen Nightmares. In het zuiden van de Verenigde Staten houdt ze samen met haar man en dochter een restaurant uit dat baadt in exotische Hawaïaanse en kitscherige sferen. Gordon Ramsay zag al snel dat het restaurant op die manier verlieslatend zou blijven, dus koos hij voor een heel andere wending. Hij paste het menu aan, veranderde het interieur en gaf zelfs een nieuwe naam aan het restaurant. Maar wilde uitbaatster Adèle dat wel?

VIDEO: Adele haat dure make-over van haar restaurant

Het zou gemakkelijk zijn om Adele een ondankbaar vrouwmens te noemen, en dat is ze eigenlijk ook wel een beetje. “De zalm smaakt naar vis”, is nu niet echt terechte commentaar op Ramsay menu. Ik bedoel: Natuurlijk smaakt de vis naar vis, Adele. En “ik haat blauw” zeggen, terwijl je de volgende dag zelf iets blauw aanhebt, is ook wat vaag en vreemd.

[related-posts]
Aan de andere kant hebben we toch ook medelijden met haar. Het is waar dat Gordon Ramsay beter zal weten wat er werkt in een zaak dan zij, maar zijn aanpak in de aflevering was niet de meest subtiele te noemen. Zo steekt hij tijdens de aflevering bijna heel haar restaurant in brand. Terwijl Ramsay duivels lachend naar de vlammen staat te staren, voel je toch vooral mee met de tranen van Adele.

(bekijk op de volgende pagina hoe Gordon Ramsay alles in brand steekt)