‘Thuis’ blijft populairste tv-programma

Geen verrassingen tijdens de uitreiking van de Vlaamse Televisie Sterren 2015.

Het doet een beetje vreemd aan: pas op 18 april 2015 de winnaars bekendmaken van het tv-jaar 2014. Bovendien was er ook geen tv-uitzending van dit grootse jaarlijkse evenement en beperkte het feest zich tot een gezellig onderonsje van tv-makers van de verschillende zenders in Plopsaland De Panne. Toch willen we jullie de lijst van toegekende Vlaamse Televisie Sterren niet onthouden.

Langs deze weg spoorden we jullie destijds zelf aan om mee te stemmen voor het meest populaire tv-programma 2014. Het was de enige categorie waarbij de kijkers inspraak hadden en ook wel de belangrijkste award van de tv-poll. Voor alle andere categorieën had de Vlaamse Televisie Academie en een jury van tv-prominenten het laatste woord.

Dat jullie voor ‘Thuis’ kozen als meest populaire tv-programma is geen verrassing. Ook in de andere categorieën zullen weinig namen en programma’s je de wenkbrauwen doen fronsen:

Beste Acteur: Matteo Simoni

Beste Actrice: Barbara Sarafian

Beste Presentator: Thomas Vanderveken

Beste Presentatrice: Nathalie Meskens

Beste Drama: Marsman

Beste Humor & Comedy: De Ideale Wereld

Beste Entertainment: Wauters vs Waes

Beste Reportage, Documentaire & Informatie: De Rechtbank

Beste Scenario: Marsman

Beste Regie: Goed Volk

Carrière Ster: Mark Uytterhoeven

Rijzende Ster: Ruben Van Gucht

De feestelijke avond werd gepresenteerd door Luc Appermont die even de knop moest omdraaien. De dag voordien had hij immers in intieme kring zijn moeder begraven. Ze werd net geen 100 jaar.